Kako bi zadeva delovala ?

Registered by Andrej Znidarsic

Živjo !

Ideja se mi zdi zanimiva, zato sem v njej pripravljen sodelovati.
Imam pa nekaj vprašanj:
> Kako bi se neki računalnik določilo kot kompatibilen z ubuntu ? Bi se gledalo neke teste v tujini, bralo ubuntu forume (tuje, slovenske), ali bi se jih dejansko preizkusilo ( zagotovo najboljše, vendar vzame VELIKO časa, poleg tega pa mora nekdo te račuanlnike / prenosnike posojati ).
> Kaj to pomeni podprto ? Če moja ATI grafična kartica v igrah deluje s 30 % hitrosti kot v windows 7, je to potem podprto ?
Morda bi bilo smiselno dati neke ocene, kot na primer bronasta medalja (vse deluje, vendar je morda potreben dodaten en ali dva "zapletena" tweaka po namestivi ubuntu - sprememba neke nastavitvene datoteke, ali kaj takšnega).
V takšnemu primeru bi lahko dali bronasti nalepki poleg še zaporedno številko (recimo 1234), in na ubuntu.si forumu bi imeli v posebnemu odseku odprto temo, z naslovom 1234, opisom težave in rešitvijo.
Naslednja stvar bi bila srebrna ocena, vse deluje, vendar deluje počasneje kot v windows ali pa zahteva manjšo količino klikanja po uporabniškemu vmesniku ( na primer namestitev ATI-jevih ali Nvidijinih lastniških gonilnikov).
Zlata - vse deluje brez težav po hitrosti primerljivo z windows.
> Kako bi potem nekoga prepričali, da bi te nalepke dejansko uporabljal (torej da imajo smisel) in po drugi strani preverjali da ne bi nekdo na vse svoje računalnike nalepil zlato nalepko ? Obstaja kakšen durg način, na katerega bi lahko povečali verjetnost smiselne uporabe ?

Dobro bi se bilo navezati s prodajalcem račualniške opreme, ki mu je všeč odprta koda / linux. Nadalnje bi bilo dobro nekje najti prostor za dodatni brainstormin in zbiranje ljudi, saj sem to stran našel povsem naključno.
Splačalo bi se napisati vsaj na ubuntu.si, slo-tech in morda še lugos. Morda se tam kdo najde.
lp

Blueprint information

Status:
Not started
Approver:
None
Priority:
Undefined
Drafter:
None
Direction:
Needs approval
Assignee:
None
Definition:
New
Series goal:
None
Implementation:
Unknown
Milestone target:
None

Related branches

Sprints

Whiteboard

(?)

Work Items

This blueprint contains Public information 
Everyone can see this information.

Subscribers

No subscribers.